business angel

¿Què valora un business angel a l’hora d’invertir en una startup?

Una etapa comuna en una startup és aquella de la recerca de finançament per poder desenvolupar i expandir el model de negoci que s’ha creat. No obstant això, molts emprenedors desconeixen com poden aconseguir aquest finançament, com han d’acostar-se al business angel i quins aspectes valorarà aquest del seu negoci per invertir en el projecte.

Per facilitar la tasca a l’emprenedor exposarem una sèrie de punts que els business angels valoren en el moment de realitzar la inversió en la startup.

Proximitat. La recerca de business angels s’ha de realitzar principalment a la ciutat on operarà la startup. No és atractiu ni pràctic per a un inversor tenir repartides les seves inversions per tota la Península i haver d’anar desplaçant-se a totes les reunions i consells, per això solen centrar-se en les startups d’una ciutat concreta.

Sector. Els business angels inverteixen en els sectors que coneixen i en els quals tenen experiència (comerç electrònic, jocs en línia, aplicacions mòbils etc.). És fonamental definir el sector al qual pertany la startup i buscar business angels especialitzats i que inverteixin en aquest sector.

Equip. L’equip que hi ha darrere del projecte és un dels factors que més importància té per a un inversor. L’equip ha de ser complementari i diversificat, no serveix per a res que tots els membres de l’equip facin el mateix. Poques vegades s’inverteix en un sol emprenedor, ja que aquest no podrà dur a terme totes les tasques d’una startup. Si no ha aconseguit convèncer algú per formar un equip el business angel desconfiarà del projecte. Cal analitzar quin tipus de negoci vols realitzar i quantes persones necessites per portar-ho a terme. Els membres clau del projecte han d’estar incorporats a l’equip abans d’anar a demanar finançament al business angel.

Inversió. El business angel valorarà positivament que els membres del projecte hagin invertit els seus diners prèviament en el seu projecte ja que significa que creuen en el mateix i ho donaran tot perquè segueixi endavant.

Pla de negoci. Aquest document sol servir com a primera selecció per descartar projectes que no siguin viables o que no responguin a les exigències de l’inversor. El pla de negoci que s’aporti als inversors deu estar molt treballat, amb unes dades fiables i contrastades. En el pla ha de definir-se el mercat (target) i fer un estudi del mateix, explicar els avantatges competitius de la teva startup enfront de la competència, definir l’equip que compon el projecte etc. D’altra banda, s’ha d’aportar també un pla financer, amb el corresponent balanç, compte de resultats, pla d’inversions i pla de tresoreria.

Escalabilitat. Els business angel busquen una rendibilitat molt alta en els negocis en els quals inverteixen. Per aquest motiu seleccionen startups que puguin arribar a ser molt grans. La escalabilitat és precisament la capacitat de l’empresa per créixer i augmentar els seus ingressos sense que aquest creixement suposi un augment lineal de les despeses i de la inversió. Els inversors busquen aquestes rendibilitats molt altes per compensar el percentatge de fracàs (des del punt de vista del business angel) de les startups en què inverteixen, que aproximadament és del 80%.

CONTACTA CON NOSOTROS

INFORMACIÓN SOBRE PROTECCIÓN DE DATOS DE DELVY GLOBAL, SL Finalidades: Facilitarle un medio para que pueda ponerse en contacto con nosotros y contestar a sus solicitudes de información, así como enviarle nuestro boletín comercial y comunicaciones informativas que puedan ser de su interés, incluso por medios electrónicos, en caso de aceptar la casilla correspondiente. Legitimación: Su consentimiento expreso, la ejecución de la relación precontractual o contractual mantenida con usted y el interés legítimo de Delvy. Destinatarios: La información proporcionada podrá ser compartida con nuestra base de datos de almacenamiento y terceros proveedores que nos ayudan en la prestación de los servicios. Derechos: Puede retirar su consentimiento en cualquier momento, así como solicitar el acceso, rectificación, limitación, supresión, y/o portabilidad de sus datos en la dirección de correo electrónico [email protected]. Información Adicional: Puede ampliar la información en el enlace de He leído y acepto la Política de Privacidad

DELVY

Comparte este artículo

quizá te interese...

CONTACTA CON NOSOTROS

INFORMACIÓN SOBRE PROTECCIÓN DE DATOS DE DELVY ASESORES, S.L. Finalidades: Facilitarle un medio para que pueda ponerse en contacto con nosotros y contestar a sus solicitudes de información, así como enviarle nuestro boletín comercial y comunicaciones informativas que puedan ser de su interés, incluso por medios electrónicos, en caso de aceptar la casilla correspondiente. Legitimación: Su consentimiento expreso, la ejecución de la relación precontractual o contractual mantenida con usted y el interés legítimo de Delvy. Destinatarios: La información proporcionada podrá ser compartida con nuestra base de datos de almacenamiento y terceros proveedores que nos ayudan en la prestación de los servicios. Derechos: Puede retirar su consentimiento en cualquier momento, así como solicitar el acceso, rectificación, limitación, supresión, y/o portabilidad de sus datos en la dirección de correo electrónico [email protected]. Información Adicional: Puede ampliar la información en el enlace de Política de Privacidad.

DELVY