carrito_policard

El termini de devolució de les compres per internet

Tal com havíem avançat en el nostre post La devolució de productes a la venda online efectivament s’ha modificat el termini de devolució de productes comprats per Internet. La nova Llei General per a la Defensa dels Consumidors, que va entrar en vigor a finals de març de 2014 , ha modificat el termini perquè els consumidors puguin exercir el seu dret de desistiment.

Anteriorment, tot consumidor que comprés un producte per Internet tenia 7 dies per desistir de la compra, amb la nova modificació ara els consumidors disposen de 14 dies naturals. Aquest termini es compta a partir de:

– En el cas de contractes de serveis, des del dia de celebració del contracte;

– En el cas de contractes de venda, des que el consumidor rep el bé o producte sol·licitat.

Aquesta modificació és summament important de cara als requisits legals que ha de tenir en compte tota plataforma en línia de venda de productes o serveis. La Llei per a la Defensa dels Consumidors estableix com a obligació prèvia (mitjançant les seves condicions generals de contractació) que s’informi degudament als usuaris i potencials clients del seu dret de desistiment, les condicions, terminis i procediments per exercir el mateix, inclòs el formulari per a exercir el dret de desistiment (veure model al final d’aquest post).

En cas d’incomplir amb aquesta informació prèvia, el dret de desistiment durarà fins i tot dotze mesos a comptar de l’endemà del venciment dels 14 dies inicials.

Per la seva banda, l’empresari o comerç, en cas que un consumidor hagi exercit el dret de desistiment, tindrà 14 dies naturals per reemborsar al consumidor. I en cas de retard d’aquest termini de pagament , el consumidor podrà reclamar el doble de les sumes abonades.

Aquesta modificació pretén reforçar la protecció del consumidor a més d’harmonitzar els criteris de devolució a tota la Unió Europea. Per tant, recomanem a tot empresari en línia que revisi les seves condicions de contractació actuals o que implementi des de l’inici tots els requisits legals del comerç en línia per respectar els drets dels consumidors, millorant així la seva atenció al client i evitant qualsevol tipus d’incidències o reclamacions que podrien implicar sancions per al seu negoci.

En cas d’estar interessat en implementar tots els requisits legals de la vostra plataforma en línia, no dubteu a contactar amb nosaltres a [email protected]

Model de formulari de desistiment

– A l’atenció de (aquí s’ha de inserir el nom de l’empresari, la seva adreça i, si disposa d’ells, el número de fax i l’adreça de correu electrònic):

– Per la present li comunico/comuniquem (*) que desisteixo de la meva/desistim del nostre (*) contracte de venda del següent bé/prestació del següent servei (*)

– Comanda el/rebut el (*)

– Nom del consumidor i usuari o dels consumidors i usuaris

– Domicili del consumidor i usuari o dels consumidors i usuaris

– Signatura del consumidor i usuari o dels consumidors i usuaris (només si el present formulari es presenta en paper)

CONTACTA CON NOSOTROS

INFORMACIÓN SOBRE PROTECCIÓN DE DATOS DE DELVY GLOBAL, SL Finalidades: Facilitarle un medio para que pueda ponerse en contacto con nosotros y contestar a sus solicitudes de información, así como enviarle nuestro boletín comercial y comunicaciones informativas que puedan ser de su interés, incluso por medios electrónicos, en caso de aceptar la casilla correspondiente. Legitimación: Su consentimiento expreso, la ejecución de la relación precontractual o contractual mantenida con usted y el interés legítimo de Delvy. Destinatarios: La información proporcionada podrá ser compartida con nuestra base de datos de almacenamiento y terceros proveedores que nos ayudan en la prestación de los servicios. Derechos: Puede retirar su consentimiento en cualquier momento, así como solicitar el acceso, rectificación, limitación, supresión, y/o portabilidad de sus datos en la dirección de correo electrónico [email protected]. Información Adicional: Puede ampliar la información en el enlace de He leído y acepto la Política de Privacidad

DELVY

Comparte este artículo

quizá te interese...

CONTACTA CON NOSOTROS

INFORMACIÓN SOBRE PROTECCIÓN DE DATOS DE DELVY ASESORES, S.L. Finalidades: Facilitarle un medio para que pueda ponerse en contacto con nosotros y contestar a sus solicitudes de información, así como enviarle nuestro boletín comercial y comunicaciones informativas que puedan ser de su interés, incluso por medios electrónicos, en caso de aceptar la casilla correspondiente. Legitimación: Su consentimiento expreso, la ejecución de la relación precontractual o contractual mantenida con usted y el interés legítimo de Delvy. Destinatarios: La información proporcionada podrá ser compartida con nuestra base de datos de almacenamiento y terceros proveedores que nos ayudan en la prestación de los servicios. Derechos: Puede retirar su consentimiento en cualquier momento, así como solicitar el acceso, rectificación, limitación, supresión, y/o portabilidad de sus datos en la dirección de correo electrónico [email protected]. Información Adicional: Puede ampliar la información en el enlace de Política de Privacidad.

DELVY