carrito_policard

El termini de devolució de les compres per internet

Tal com havíem avançat en el nostre post La devolució de productes a la venda online efectivament s’ha modificat el termini de devolució de productes comprats per Internet. La nova Llei General per a la Defensa dels Consumidors, que va entrar en vigor a finals de març de 2014 , ha modificat el termini perquè els consumidors puguin exercir el seu dret de desistiment.

Anteriorment, tot consumidor que comprés un producte per Internet tenia 7 dies per desistir de la compra, amb la nova modificació ara els consumidors disposen de 14 dies naturals. Aquest termini es compta a partir de:

– En el cas de contractes de serveis, des del dia de celebració del contracte;

– En el cas de contractes de venda, des que el consumidor rep el bé o producte sol·licitat.

Aquesta modificació és summament important de cara als requisits legals que ha de tenir en compte tota plataforma en línia de venda de productes o serveis. La Llei per a la Defensa dels Consumidors estableix com a obligació prèvia (mitjançant les seves condicions generals de contractació) que s’informi degudament als usuaris i potencials clients del seu dret de desistiment, les condicions, terminis i procediments per exercir el mateix, inclòs el formulari per a exercir el dret de desistiment (veure model al final d’aquest post).

En cas d’incomplir amb aquesta informació prèvia, el dret de desistiment durarà fins i tot dotze mesos a comptar de l’endemà del venciment dels 14 dies inicials.

Per la seva banda, l’empresari o comerç, en cas que un consumidor hagi exercit el dret de desistiment, tindrà 14 dies naturals per reemborsar al consumidor. I en cas de retard d’aquest termini de pagament , el consumidor podrà reclamar el doble de les sumes abonades.

Aquesta modificació pretén reforçar la protecció del consumidor a més d’harmonitzar els criteris de devolució a tota la Unió Europea. Per tant, recomanem a tot empresari en línia que revisi les seves condicions de contractació actuals o que implementi des de l’inici tots els requisits legals del comerç en línia per respectar els drets dels consumidors, millorant així la seva atenció al client i evitant qualsevol tipus d’incidències o reclamacions que podrien implicar sancions per al seu negoci.

En cas d’estar interessat en implementar tots els requisits legals de la vostra plataforma en línia, no dubteu a contactar amb nosaltres a [email protected]

Model de formulari de desistiment

– A l’atenció de (aquí s’ha de inserir el nom de l’empresari, la seva adreça i, si disposa d’ells, el número de fax i l’adreça de correu electrònic):

– Per la present li comunico/comuniquem (*) que desisteixo de la meva/desistim del nostre (*) contracte de venda del següent bé/prestació del següent servei (*)

– Comanda el/rebut el (*)

– Nom del consumidor i usuari o dels consumidors i usuaris

– Domicili del consumidor i usuari o dels consumidors i usuaris

– Signatura del consumidor i usuari o dels consumidors i usuaris (només si el present formulari es presenta en paper)

CONTACTA CON NOSOTROS

INFORMACIÓN SOBRE PROTECCIÓN DE DATOS DE DELVY GLOBAL, SL Finalidades: Facilitarle un medio para que pueda ponerse en contacto con nosotros y contestar a sus solicitudes de información, así como enviarle nuestro boletín comercial y comunicaciones informativas que puedan ser de su interés, incluso por medios electrónicos, en caso de aceptar la casilla correspondiente. Legitimación: Su consentimiento expreso, la ejecución de la relación precontractual o contractual mantenida con usted y el interés legítimo de Delvy. Destinatarios: La información proporcionada podrá ser compartida con nuestra base de datos de almacenamiento y terceros proveedores que nos ayudan en la prestación de los servicios. Derechos: Puede retirar su consentimiento en cualquier momento, así como solicitar el acceso, rectificación, limitación, supresión, y/o portabilidad de sus datos en la dirección de correo electrónico [email protected]. Información Adicional: Puede ampliar la información en el enlace de He leído y acepto la Política de Privacidad

DELVY

Comparte este artículo

quizá te interese...

CONTACTA CON NOSOTROS

INFORMACIÓN SOBRE PROTECCIÓN DE DATOS DE DELVY ASESORES, S.L. Finalidades: Facilitarle un medio para que pueda ponerse en contacto con nosotros y contestar a sus solicitudes de información, así como enviarle nuestro boletín comercial y comunicaciones informativas que puedan ser de su interés, incluso por medios electrónicos, en caso de aceptar la casilla correspondiente. Legitimación: Su consentimiento expreso, la ejecución de la relación precontractual o contractual mantenida con usted y el interés legítimo de Delvy. Destinatarios: La información proporcionada podrá ser compartida con nuestra base de datos de almacenamiento y terceros proveedores que nos ayudan en la prestación de los servicios. Derechos: Puede retirar su consentimiento en cualquier momento, así como solicitar el acceso, rectificación, limitación, supresión, y/o portabilidad de sus datos en la dirección de correo electrónico [email protected]. Información Adicional: Puede ampliar la información en el enlace de Política de Privacidad.

DELVY

¡Suscríbete a nuestro newsletter!

Recibe nuestros mejores post sobre emprendimiento, startups, innovación, nuevas normativas, además de las más recientes noticias de Delvy.

Suscribiéndote al Newsletter de Delvy, estás aceptando la Política de Privacidad.