L'impost-de-Societats-a-Andorra

L’Impost de Societats a Andorra

L’Impost de Societats a Andorra és un dels més baixos del món. El percentatge a abonar oscil·la entre un 2% i un 10%, depenent tant de l’activitat de l’empresa com de la quantitat d’ingressos generats per aquesta.

A continuació, t’expliquem quan i que quantitat hauràs de pagar en concepte d’Impost de Societats a Andorra en funció de la teva activitat empresarial i de la quantitat de beneficis que pugui reportar-te.

Quant haig de pagar d’Impost de societats a Andorra?

L’Impost de Societats a Andorra es paga en funció dels beneficis nets obtinguts per una companyia.

A Europa, l’import a pagar per una societat en concepte d’Impost de Societats respecte els seus beneficis nets sol oscil·lar al voltant del 25%. Per això, fins i tot pagant el tipus màxim del 10%, tenir una societat a Andorra pot significar, un benefici mitjà d’un 15% respecte als seus països confrontants.

A Andorra, el tipus general de l’impost de societats s’estableix en un màxim del 10% sobre els beneficis anuals de la societat. No obstant això, existeixen els denominats règims especials, que s’apliquen a aquelles societats que compleixen una sèrie de requisits i condicions i que tenen un tipus efectiu del 2%.

Així, existeix un règim especial per a les societats que realitzen una explotació d’actius intangibles (com per exemple patents o models d’utilitat), per a les societats cooperatives i per a les societats l’activitat de les quals sigui la gestió i tinença de participacions en societats residents o no residents fiscals a Andorra.

També existeixen exempcions a l’Impost de Societats (és a dir el tipus de gravamen aplicable és del 0%), per a les institucions d’inversió col·lectiva, a exclusió de les societats gestores de patrimoni i per als dividends rebuts per persones residents fiscals a Andorra per part de societats andorranes.

Com es paga l’Impost de Societats a Andorra?

A Andorra, a diferència d’altres països en els quals aquest impost s’abona trimestralment, l’Impost de Societats s’abona anualment, coincidint el període impositiu amb l’exercici econòmic de la societat.

No obstant això, has de tenir en compte que el pagament de l’impost es realitza de la següent forma:

  • El mes de setembre ha d’abonar-se el 50% de l’Impost de Societats de l’any en curs tenint en compte els beneficis reportats l’any immediatament anterior.
  • A la fi del període impositiu en curs (habitualment durant el mes de juliol) ha d’abonar-se la segona part de l’impost, una vegada deduïda la part ja abonada a inicis d’any.

Quan en virtut dels beneficis obtinguts durant el període impositiu en curs, la quantitat abonada al setembre faci que la quantitat a abonar al juliol sigui negativa el Ministeri de Finances d’Andorra retornarà l’excés a l’obligat tributari.

Assessorament per a empreses a Andorra

Andorra és un país molt atractiu per a constituir una societat. Aquest reduït Imposat de Societats només és un exemple dels seus nombrosos avantatges fiscals.

Fins i tot i existir indubtables avantatges, el procés de creació i manteniment d’una empresa a Andorra és igual o més complex que en altres països, alguna cosa que des de Delvy podem ajudar a solucionar.

Els nostres professionals porten anys assessorant empreses, tant a Andorra com a Espanya i Mèxic, comptant amb una extensa experiència en tots els tràmits que suposa la creació i manteniment d’una empresa. A més, també som especialistes a aconseguir finançament per al teu negoci.

És per això que, si necessites ajuda per a crear o mantenir una empresa a Andorra, des de Delvy estarem encantats d’ajudar-te. Contacta amb el nostre equip!

CONTACTA CON NOSOTROS

INFORMACIÓN SOBRE PROTECCIÓN DE DATOS DE DELVY GLOBAL, SL Finalidades: Facilitarle un medio para que pueda ponerse en contacto con nosotros y contestar a sus solicitudes de información, así como enviarle nuestro boletín comercial y comunicaciones informativas que puedan ser de su interés, incluso por medios electrónicos, en caso de aceptar la casilla correspondiente. Legitimación: Su consentimiento expreso, la ejecución de la relación precontractual o contractual mantenida con usted y el interés legítimo de Delvy. Destinatarios: La información proporcionada podrá ser compartida con nuestra base de datos de almacenamiento y terceros proveedores que nos ayudan en la prestación de los servicios. Derechos: Puede retirar su consentimiento en cualquier momento, así como solicitar el acceso, rectificación, limitación, supresión, y/o portabilidad de sus datos en la dirección de correo electrónico [email protected]. Información Adicional: Puede ampliar la información en el enlace de He leído y acepto la Política de Privacidad

DELVY

Comparte este artículo

quizá te interese...

CONTACTA CON NOSOTROS

INFORMACIÓN SOBRE PROTECCIÓN DE DATOS DE DELVY ASESORES, S.L. Finalidades: Facilitarle un medio para que pueda ponerse en contacto con nosotros y contestar a sus solicitudes de información, así como enviarle nuestro boletín comercial y comunicaciones informativas que puedan ser de su interés, incluso por medios electrónicos, en caso de aceptar la casilla correspondiente. Legitimación: Su consentimiento expreso, la ejecución de la relación precontractual o contractual mantenida con usted y el interés legítimo de Delvy. Destinatarios: La información proporcionada podrá ser compartida con nuestra base de datos de almacenamiento y terceros proveedores que nos ayudan en la prestación de los servicios. Derechos: Puede retirar su consentimiento en cualquier momento, así como solicitar el acceso, rectificación, limitación, supresión, y/o portabilidad de sus datos en la dirección de correo electrónico [email protected]. Información Adicional: Puede ampliar la información en el enlace de Política de Privacidad.

DELVY