Pacte de Socis

Model de Pacte de Socis

Com ja hem comentat en d’altres entrades d’aquest bloc, el Pacte de Socis és un document privat que regula la relació entre els socis de la societat i que pretén establir les bases de la relació present i futura entre els socis i la societat.

Hi ha diferents etapes en les quals és possible signar un Pacte de Socis i en funció de l’etapa en què ens trobem s’introduiran unes determinades clàusules o unes altres.

Tipus de Pactes de Socis

Nosaltres diferenciem clarament dos tipus de Pactes de Socis :

  • Pacte de Socis inicial: Regula les relacions de l’equip promotor, les seves funcions, dedicació i aportacions al projecte. Aquest Pacte de Socis té per objectiu establir les regles del joc del projecte així com els rols dels seus membres.
  • Pacte de Socis amb inversors: Regula l’entrada dels inversors en la societat i establir una sèrie de mesures per protegir la seva inversió. L’objectiu d’aquest Pacte és atorgar poder als socis inversors per protegir la seva inversió i la presa de decisions dins la societat.

Model d’un Pacte de Socis inicial

En aquest punt cal detallar el model d’un Pacte de Socis inicial:

1 . OBJECTE DEL PACTE DE SOCIS

Regular els termes i condicions que regiran les relacions entre els socis.

2 . CÀRRECS I REMUNERACIONS

Determinació dels serveis que els socis promotors prestaran a la societat i la remuneració que obtindran per aquests serveis.

3 . GOVERN DE LA SOCIETAT

Regular l’òrgan d’administració de la societat, la Junta General de Socis, les majories reforçades per a l’adopció de determinats acords, el Comitè de Direcció/Seguiment i les seves funcions.

4 . PLA DE RETENCIÓ DE TALENT

Introducció de mecanismes en el pacte de socis per retenir el talent dins de la companyia, ja sigui mitjançant stock options, phantom shares o instruments similars.

5 . COMPROMÍS DE PERMANÈNCIA

Fixació de la permanència respecte als càrrecs dels socis promotors i  de les clàusules de penalització en cas d’incompliment.

6 . COMPROMÍS DE NO COMPETÈNCIA

Obligació de no realitzar competència mentre continuïn com a socis de la societat. Possibilitat d’introduir no competència post-contractual, un cop deixi de ser soci de la societat.

7 . CONFIDENCIALITAT

Registrar compromís en el pacte de socis de no revelar informació considerada com a confidencial a tercers.

8 . RÈGIM DE TRANSMISSIÓ DE PARTICIPACIONS SOCIALS

Establir el mecanisme  així com les limitacions en cas que es consideri apropiat  per a la transmissió de les participacions de la societat entre els socis o tercers.

9 . DRET D’ARROSSEGAMENT – DRAG ALONG

Dret del soci majoritari d’obligar els minoritaris a vendre en cas de rebre una oferta de compra per la totalitat (o majoria) de la societat.

10 . DRET D’ACOMPANYAMENT – TAG ALONG

Dret dels socis minoritaris a vendre en les mateixes condicions que el soci majoritari en el cas que aquest vengui les seves participacions a un tercer.

11 . NOUS SOCIS

Fixar en el pacte de socis les obligacions dels nous socis de la societat i l’obligació de signar el Pacte de Socis.

12 . LLEI APLICABLE I JURISDICCIÓ

Establir la llei aplicable i la jurisdicció competent per resoldre la disputa en cas de conflicte entre les parts.

Delvy: Assessorament en pacte de socis

Necessites assessorament respecte al pacte de socis d’una empresa o startup? En Delvy, som un despatx d’advocats especialistes en startups i empreses. Si necessites assessorament per a realitzar un pacte de socis correctament, contacta amb nosaltres, la nostra experiència et permetrà evitar errors clau en realitzar aquest tipus de processos. Envia’ns un e-mail a [email protected] o telefona’ns al telèfon (+34) 935 18 53 85 i respondrem a tots els teus dubtes.

 

CONTACTA CON NOSOTROS

INFORMACIÓN SOBRE PROTECCIÓN DE DATOS DE DELVY GLOBAL, SL Finalidades: Facilitarle un medio para que pueda ponerse en contacto con nosotros y contestar a sus solicitudes de información, así como enviarle nuestro boletín comercial y comunicaciones informativas que puedan ser de su interés, incluso por medios electrónicos, en caso de aceptar la casilla correspondiente. Legitimación: Su consentimiento expreso, la ejecución de la relación precontractual o contractual mantenida con usted y el interés legítimo de Delvy. Destinatarios: La información proporcionada podrá ser compartida con nuestra base de datos de almacenamiento y terceros proveedores que nos ayudan en la prestación de los servicios. Derechos: Puede retirar su consentimiento en cualquier momento, así como solicitar el acceso, rectificación, limitación, supresión, y/o portabilidad de sus datos en la dirección de correo electrónico [email protected]. Información Adicional: Puede ampliar la información en el enlace de He leído y acepto la Política de Privacidad

DELVY

Comparte este artículo

quizá te interese...

CONTACTA CON NOSOTROS

INFORMACIÓN SOBRE PROTECCIÓN DE DATOS DE DELVY ASESORES, S.L. Finalidades: Facilitarle un medio para que pueda ponerse en contacto con nosotros y contestar a sus solicitudes de información, así como enviarle nuestro boletín comercial y comunicaciones informativas que puedan ser de su interés, incluso por medios electrónicos, en caso de aceptar la casilla correspondiente. Legitimación: Su consentimiento expreso, la ejecución de la relación precontractual o contractual mantenida con usted y el interés legítimo de Delvy. Destinatarios: La información proporcionada podrá ser compartida con nuestra base de datos de almacenamiento y terceros proveedores que nos ayudan en la prestación de los servicios. Derechos: Puede retirar su consentimiento en cualquier momento, así como solicitar el acceso, rectificación, limitación, supresión, y/o portabilidad de sus datos en la dirección de correo electrónico [email protected]. Información Adicional: Puede ampliar la información en el enlace de Política de Privacidad.

DELVY